Поліція відкрила справу по факту затримання чоловіка з гранатою під ОПУ

Читать на русском
Поліція відкрила справу на чоловіка, затриманого 1 вересня з гранатою під ОПУ. Затриманому загрожує до 3 років ув'язнення.
Національна поліція

Поліція відкрила справу на чоловіка, якого затримали з гранатою під ОПУ 1 вересня. Затриманому загрожує до трьох років ув’язнення, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Його дії слідчі Печерського управління поліції кваліфікували за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу та встановлюється походження боєприпасу та мета його зберігання.

Затриманому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, під час патрулювання вулиці Банкової правоохоронці помітили підозрілого чоловіка, а під час поверхневої перевірки у нього виявили предмет схожий на гранату. На місце події прибули фахівці вибухотехнічної служби та кінологи. Вибухотехніки вилучили небезпечний предмет, який було направлено на експертні дослідження. 54-річного чоловіка доставили до Печерського управління поліції для встановлення всіх обставин.

Раніше у гуртожитку навчального центру «Десна» стався вибух.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: