Україна вперше в історії відкрила посольство в Албанії

Читать на русском
Президент країни Ілір Мета заявив, що відносини між Албанією та Україною є досить хорошими, підкресливши водночас, що є місце для їхнього ще більшого розвитку.
Фото: ata.gov.al

Україна вперше в історії відкрила посольство в Тирані (Албанія).

Президент країни Ілір Мета заявив, що відносини між Албанією та Україною є досить хорошими, підкресливши водночас, що є місце для їхнього ще більшого розвитку. Про це повідомляє Agjencia Telegrafike Shqiptare.

2 вересня Ілір Мета прийняв українського посла Володимира Шкурова з нагоди вручення вірчих грамот і зазначив, що «ця історична подія для відносин між двома країнами».

Мета запевнив українського посла в чіткій і непохитній позиції Албанії щодо захисту територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Він також подякував українській владі за розв'язання питань, пов'язаних зі збереженням і розвитком національної ідентичності албанської громади в Одеській області.

Крім того, албанський президент запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Албанію з офіційним візитом.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення посла України в Перу Ігоря Тумасова. Цю посаду Тумасов обіймав понад два років.

Також нагадаємо, Зеленський призначив посла України в Албанії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: