Українцям необхідно залишити Румунію до 12 серпня – посольство

Читать на русском
Дозволений термін перебування іноземців в Румунії (в тому числі і громадян України) закінчується 12 серпня.
Флаг Румуніїфото з відкритих джерел

Дозволений термін перебування іноземців в Румунії (в тому числі і громадян України) закінчується 12 серпня. Це стосується тих, хто не зміг вчасно покинути країну через пандемію.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Румунії в п'ятницю, 7 серпня.

Між Україною та Румунією запрацює поромна переправаПункт пропуску Орловка - Ісакча почне свою роботу з 10 серпня. Повне відкриття переправи очікується після остаточної готовності обладнання митних і прикордонних служб Румунії.

Згідно з розпорядженням уряду, право на перебування в країні, надане в'їзними візами до Румунії, зберігається протягом 90 днів з моменту припинення надзвичайного стану.

«Шановні громадяни України. Звертаємо вашу увагу, що термін, протягом якого зберігається право перебування іноземців, які не змогли покинути територію Румунії в умовах пандемії COVID-19, і коли не будуть застосовуватися санкції або обмежувальні заходи, - до 12 серпня 2020 року», - повідомили в посольстві .

Нагадаємо, з 27 липня Румунія входить до списку країн «червоної» зони. Крім того, в середині липня Румунія продовжила заборону на в'їзд іноземців.

Також повідомлялося, що в Румунії почав діяти масковий режим в суспільних місцях.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: