В Шотландії готуються провести новий референдум про відділення від Британії

Читать на русском
Шотландські політики розпочали підготовку законопроєкту про проведення нового референдуму щодо відділення Шотландії від Британії.
Фото: АР

Законопроєкт про проведення нового референдуму щодо виходу Шотландії зі складу Сполученого королівства, зокрема конкретне питання та час голосування, буде опублікований до парламенських виборів в Британії, які заплановані на наступний рік.

Про це повідомила перша міністерка Шотландії Нікола Стерджен, пише Reuters.

Стерджен, яка очолює автономний уряд Едінбурга, котрий виступає за незалежність Шотландії, в березні тимчасово призупинила підготовку до проведення референдуму через пандемію коронавірусу.

Однак, за словами самої міністерки, надто повільна реакція британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона на пандемію, а також наростаюче народне роздратування, яке з’явилося у шотландців після виходу Британії з ЄС, змусили її повернутися до підготовки нового референдуму.

«До кінця роботи цього парламенту ми опублікуємо законопроєкт, в якому будут визначені пропоновані нами умови та строки проведення референдуму про незалежність Шотландії, а також конкретне запитання, яке буде винесено на референдум», - сказала Стерджен.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу в Британії запровадили масковий режим. За кількістю хворих на коронавірус людей, вона випередила Італію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: