Адвокати Стерненка вимагають розслідувати четвертий напад на активіста

Читать на русском
На активіста Сергія Стерненка, 31 серпня біля будівлі суду в Одессі, було скоєно четвертий невдалий напад. Особи нападників встановлені.
Facebook Сергій Стерненко

Адвокати Сергія Стерненка вимагають розслідувати четверий напад на активіста, який був скоєний вчора, 31 серпня, біля будівлі суду в Одессі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила юридична фірма «Міллер», яка захищає Стерненка.

«Вчора, 31.08.2020 біля приміщення Приморського районного суду міста Одеси, приблизно о 12:50 годині двоє осіб намагались облити Сергія Стерненка невідомою рідиною з чорної пляшки. Одразу після невдалого замаху ці двоє втекли в невідомому напрямку. Їх не було затримано. Проте, на місці злочину була присутня третя особа, яка знімала все на відео і не намагалась втекти. Особу було затримано та доставлено до відділу поліції для надання пояснень з приводу інциденту», – сказано в повідомленні.

Особи нападників вже встановлено. Ними виявились Байда Данило та Чумаков Віталій. За інформацією юридичної фірми, напад намагався зафільмувати третій спільник, якого наразі підозрюють у нападі на журналіста Романа Варшанідзе.

Сьогодні, 1 вересня, адвокатами компанії було подано заяву про злочин, за фактом закінченого замаху на вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України. Попереду чекає досудове розслідування, під час якого слідчі мають встановити обставини, мотив та можливо причетних до організації нападу.

Нагадаємо, на активіста Стерненка вперше було здійснено напад 7 лютого 2018 року. Вдруге в нього стріляли 1 травня 2018 року. Останній напад відбувся 24 травня того ж року, під будинком, в якому проживає Стерненко.

Пізніше стало відомо, що Стерненку вручили обвинувальний акт, справу направляють до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: