Вчені виявили можливість повторного інфікування COVID-19

Читать на русском
Випадок повторного зараження коронавірусом виявили вчені Гонконгського університету. В другий раз захворів 33-річний чоловік.
Українська правда

В понеділок, 24 серпня, вчені Гонконгського університету виявили можливість повторного зараження коронавірусом, повідомляє The New York Times.

33-річний чоловік захворів на Covid-19 більш ніж через чотири з половиною місяці після першого приступу вірусу і це є першим задокументованим випадком повторного зараження.

За словами експертів, це не було неочікувано, враховуючи кількість хворих у світі. На цей раз у чоловіка не було жодних симптомів, що свідчить про те, що хоч його імунна система не завадила поширенню вірусу, вона все ж стримала його прояв.

Пандемія коронавірусу: скільки вакцин розробляється у світіУ світі зараз 28 вакцин від коронавірусу проходять клінічні дослідження, ще 138 – доклінічні.

До цього лікарі повідомляли про декілька випадків повторного зараження, проте жодна з цих заяв не була підтверджена дослідами. Відомо, що вірусні фрагменти залишаються в тілі вже здорової людини ще декілька тижнів, що може призвести до позитивних тестів на Covid-19 при відсутності вірусу.

На сьогоднішній ранок, 25 серпня, кількість виявлених випадків зараження коронавірусом у світі складає понад 23,5 млн осіб. Понад 809 тисяч людей померли. Згідно зі статистикою Worldometer, Україна посідає третє місце за приростом коронавірусу серед країн Європи.

Нагадаємо, що у ВООЗ назвали приблизний термін завершення пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: