Карантин і COVID-19: чому в Україні зростає рівень захворюваності

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що Європа може протистояти пандемії коронавірусу, не вдаючись до повного припинення функціонування економіки. У коментарі «Слово і діло» політолог Володимир Цибулько відзначив, що поширення в Україні коронавірусної інфекції спричинене низьким рівнем соціальної відповідальності, який залежить від поведінки політиків.

«Справді, довкола подолання епідемії з’являється забагато політики. Коли, наприклад, головний санітарний лікар говорить про скасування виборів, то це точно не його функція. У країні зростання рівня захворюваності пов’язано з низькою відповідальністю громадян. Є правила, які встановили медики для публічної поведінки: соціальна дистанція, носіння маски, дезінфекція рук. У торговельних центрах є фінансова спроможність – там дотримуються правил. Щодо звичайних людей, то багато хто ставиться оптимістично до загрози», – сказав Цибулько.

Карантинна освіта: чи відновиться навчання в школах з вересня?Традиційний початок навчального року у школах все ще затьмарений перспективою карантинних обмежень. Яких змін слід очікувати в навчальному процесі з 1 вересня, аналізував Олександр Радчук.

Він додав, що безвідповідальна поведінка громадян є наслідком того, що політики демонструють недотримання санітарних правил.

«Люди почали ставитися до коронавірусу, як до грипу. Цьому сприяла поведінка перших осіб держави. За недотримання правил встановили штрафи, але самі не дотримувалися правил. Вся історія зводиться до того, що поведінка перших осіб держав безвідповідальна, і те, як поводять себе люди, – прямий наслідок», – зауважив політолог.

Раніше у ВООЗ озвучили витрати на препарати від COVID-19.

Також нагадаємо, у ВООЗ вважають небезпечним повернення уболівальників на стадіони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: