Байден офіційно погодився стати кандидатом у президенти

Читать на русском
Колишній віцепрезидент США Джо Байден прийняв пропозицію Демократичної партії балотуватися на посаду президента.

Колишній віцепрезидент США Джо Байден прийняв пропозицію Демократичної партії балотуватися на посаду президента.

Він закликав американців об'єднатися, аби подолати «епоху темряви в Америці». Байден заявив про згоду під час віртуального з'їзду партії, трансляція якого велася на його сторінці в Twitter.

«Для мене велика честь прийняти цю номінацію в президенти США. Настав час для нас усіх об'єднатися. Об'єднавшись, ми зможемо та обов'язково подолаємо цю епоху темряви в Америці», - сказав Байден.

Він пообіцяв бути «союзником світла, а не темряви».

Вибори в США: хто претендує на пост президентаТрамп є фаворитом республіканців, а серед демократів запекла боротьба триватиме до липня, коли стане відомий суперник чинного президента США.

«Дайте людям світло - і вони знайдуть свій шлях. Нинішній президент занурював Америку в темряву протягом вже довгого часу. Занадто багато агресії, жаху, поділу. Тут і зараз я даю вам слово: якщо ви довірите мені бути президентом, я буду отримувати з нас тільки хороше, а не погане, я буду союзником світла, а не темряви», - заявив Байден.

Демократична партія затвердила Байдена як свого єдиного кандидата на виборах глави держави напередодні, 19 серпня. Рішення було схвалене на загальнонаціональному з'їзді в Мілуокі, штат Вісконсин.

На виборах 3 листопада 2020 року Байден боротиметься за посаду президента США з чинним главою держави Дональдом Трампом, який представляє Республіканську партію.

Також нагадаємо, The Economist прогнозував, що на виборах президента США Джо Байден може перемогти чинного президента Дональда Трампа з ймовірністю 91%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: