У Києві посилюють карантин: які обмеження запроваджують

Читать на русском
З 17 серпня карантин у Києві посилено. Як повідомив мер столиці Віталій Кличко, починають діяти обмеження жовтої зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу.
Фото - «Слово і діло».

З понеділка, 17 серпня, карантин у Києві посилено. Як раніше повідомив мер столиці Віталій Кличко, починають діяти обмеження жовтої зони за рівнем небезпеки поширення коронавірусу.

Будуть діяти такі заборони:

  • перебування в громадських будівлях, громадському транспорті без надягнених засобів індивідуального захисту - масок;
  • перебування на вулиці без документів, що засвідчують особу;
  • заборона самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що перебувають в ізоляції;
  • проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі;
  • організатор заходу є відповідальним за дотриманням учасниками фізичної дистанції щонайменше 1,5 метри, якщо учасники розміщені стоячи;
  • заповнення залів кінотеатрів і установ культури може бути щонайбільше 50% місць;
  • громадський транспорт - трамваї, тролейбуси, автобуси і маршрутні таксі - здійснюють перевезення пасажирів тільки відповідно кількості місць для сидіння.

Окрім них, прописані Кабміном норми передбачають для міст жовтої зони ще одну вимогу: заборона відвідувати заклади соціального захисту, де перебувають люди похилого віку (окрім тих, які надають послуги).

Нагадаємо, 12 серпня Кабінет міністрів поновив правила адаптивного карантину в Україні, а 13 серпня було уточнений список колірних зон, де діють різні обмеження — вже за новими вимогами.

Київ, який раніше перебував у зеленій зоні, тепер опинився в жовтій. У столиці перевищено два показники: заповненість ліжок у медустановах (52,2%) та базовий показник захворюваності на COVID-19.

Карантин у столиці можуть знову пом’якшити не раніше ніж через два тижні і лише за умови, що перевищені показники захворюваності на COVID-19 повернуться в Києві до нормальних значень.

«Слово і діло» також зібрало дані про те, яка ситуація із коронавірусом у світі, а також скільки вакцин перебувають на стадії розробки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: