Очільник НБУ спрогнозував, що буде з курсом гривні

Читать на русском
Очільник Нацбанку Кирило Шевченко розповів, що плаваюче курсоутворення та ключові принципи роботи НБУ на міжбанку збережуться. Регулятор, як і раніше, буде згладжувати надмірні коливання курсу.
Фото - censor.net.ua

Очільник Нацбанку Кирило Шевченко розповів, що плаваюче курсоутворення та ключові принципи роботи НБУ на міжбанку збережуться. Регулятор, як і раніше, буде згладжувати надмірні коливання курсу.

«Плаваючий курс, а отже, відображає попит та пропозицію на ринку. В минулому році був досить великий приплив валюти в країну, пропозиція перевищувала попит, і гривня зміцнювалася. І це нормально для ринку - гривня повинна не тільки девальвувати, але і зміцнюватися», - пояснив він в інтерв'ю «РБК-Україна»

Економічний прогноз Кабміну: який курс долара і рівень ВВП передбачається в найближчі 3 рокиТрирічний прогноз економічного зростання економіки України в уряді бачать доволі оптимістично. Зростатимуть усі основні показники, крім торговельного сальдо.

Також Кирило Шевченко уточнив, чому на валютному ринку відбувалися коливання попиту в минулому місяці.

«У курсовій політиці є фактор очікувань. І будь-які заяви, тут ви маєте рацію, впливають на настрої. Але для цього у нас і є політика плаваючого курсу. Минулого місяця ми продавали валюту, щоб згладжувати коливання, а в серпні вже навпаки купуємо надлишки валюти з ринку в резерви. До речі, з початку року у нас позитивне сальдо інтервенцій більш 800 млн доларів США», - розповів глава НБУ.

За його словами, Україна готується до другого траншу за програмою МВФ у цьому році.

«На даний момент наш свіжий макропрогноз побудований на припущенні, що другому траншу в цьому році бути. Разом з урядом ми сфокусувалися на виконанні положень меморандуму», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше Верховна рада призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України. На цій посаді він змінив Якова Смолія.

«Слово і діло» пропонує подивитися економічний прогноз Кабміну - який курс долара і рівень ВВП передбачається у найближчі 3 роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: