Чорногорія послабила карантин

Читать на русском
У Чорногорії прийняли рішення про пом'якшення карантину. З 15 серпня жителям США і ще ряду країн дозволили в'їзд до країни за низки умов.

У Чорногорії прийняли рішення про пом'якшення карантину. Національний координаційний орган з інфекційних захворювань (NCT) дозволив жителям США і ще ряду країн в'їзд до країни, однак за низки умов.

Про це повідомляє пресслужба уряду Чорногорії.

Кулеба назвав оновлений список країн, які вже відкриті для українцівСвої кордони для українських громадян на сьогоднішній день відкрили з різними умовами в'зду та перебування з урахуванням пандемії коронавірусу 42 країни світу.

«Заходи щодо пом'якшення наслідків пандемії задумані з урахуванням поточного рівня нового коронавірусу в Чорногорії і сусідніх країнах, а також після консультацій з представниками туристичної індустрії та асоціації готельєрів та підприємств громадського харчування», - сказано в повідомленні.

Тепер громадяни США, Сербії, Косово, Албанії, Боснії і Герцеговини та Північної Македонії, а також громадяни Чорногорії, які проживали в цих країнах, можуть в'їжджати до Чорногорії на наступних умовах:

  • мати негативний ПЛР-тест на коронавірус або позитивний результат на антитіла до SARS-CoV-2 класу IgG, отриманий серологічним тестом ELISA;

  • тести повинні бути видані зареєстрованою лабораторією не пізніше за 72 години на момент в'їзду до Чорногорії;

  • протягом 15 днів до в'їзду в Чорногорію люди не перебували в одній з країн, з яких в'їзд до Чорногорії заборонений.

Крім того, прийнято рішення про продовження годин роботи ресторанів і кафе з 24:00 на годину - до 1:00.

Всі заходи набули чинності в опівночі, 15 серпня

Нагадаємо, раніше Чорногорія оновила список країн, громадяни яких можуть перетнути кордон на автомобільному транспорті. Україна також увійшла до нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: