Танкер Delfi мають відбуксувати за два тижні – Криклій

Читать на русском
Танкер Delfi, який затонув в Одесі, мають відбуксувати за два тижні. Підряднику дали термін для проведення робіт до Дня Незалежності України.
НикВести

Танкер Delfi, який затонув в Одесі, мають відбуксувати за два тижні. Підряднику дали термін для проведення робіт до Дня Незалежності України.

Про це на брифінгу в Харкові заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише пресслужба Кабміну в четвер, 13 серпня.

За його словами, судновласник кілька разів переносив терміни, однак це не призвело ні до яких результатів.

«Ми визнали цю подію надзвичайною ситуацією, а також повноваження АМПУ, і тепер це все координується Адміністрацією морських портів... і протягом двох тижнів до Дня Незалежності вони мають зробити викренювання і відігнати нарешті цей буксир», - заявив Криклій.

Танкер затонув поблизу одеського пляжу «Дельфін» восени минулого року. Судновласник мав прибрати танкер до 20 липня, однак всі спроби завершилися невдало.

Раніше розглядалася можливість розрізати танкер для евакуації, проте Державна екологічна інспекція заявила, що потенційна шкода навколишньому середовищу може в 40 разів перевищити всі ті розливи нафти, які були з 22 листопада минулого року.

Нагадаємо, цього літа підняти Танкер Delfi намагалися неодноразово, проте безрезультатно.

Також повідомлялося, що капітана затонулого судна засудили до обмеження волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: