Безпека в поїздах: як захистити пасажирів під час подорожей

Читать на русском
Олександр Каваексперт з питань транспорту

«Укрзалізниця» має намір впровадити комплексну програму підвищення безпеки перевезень у пасажирських поїздах, що складається з 5 основних напрямів. У коментарі «Слово і діло» експерт з питань інфраструктури Олександр Кава зауважив, що потяги повинні супроводжувати поліцейські й це зменшить випадки правопорушень під час руху.

«Поліція повинна призначати патрулі до кожного пасажирського потягу, який слідує маршрутом. Раніше таке було, і кількість правопорушень була мінімальною, а коли це скасували, то кількість правопорушень збільшилась», – розповів Кава.

Він додав, що наразі при скоєнні правопорушення під час руху поїзда поліція прибуває лише до найближчої станції, де потяг може зупинитися.

В «Укрзалізниці» розповіли, як посилять безпеку в потягах«Укрзалізниця» має намір впровадити комплексну програму підвищення безпеки перевезень в пасажирських поїздах, що складається з 5 основних напрямків.

«До функцій провідника та начальника поїзда не входить обов’язок забезпечувати правопорядок під час руху. Вони забезпечують правопорядок під час руху в технічному плані. Якщо відбувається якесь порушення, то повинна бути поліція, щоб притягувати до відповідальності. Висадити пасажира провідник не може. Ані провідник, ані начальник поїзда не може застосовувати силу. Це виключне право правоохоронних органів, тому для безпеки в поїздах має бути саме поліція», – висловив думку Олександр Кава.

Раніше повідомлялося, що в МВС назвали умови, при яких поліція зможе охороняти пасажирські поїзди.

Нагадаємо, в ніч на 1 серпня в поїзді «Київ-Маріуполь» злочинець намагався зґвалтувати жінку.

Раніше «Укрзалізниця» скасувала низку обмежень для співробітників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: