В Авакова назвали умови присутності поліції в поїздах

Читать на русском
Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко назвав умови, за яких поліція може патрулювати поїзди в Україні.
112 Україна

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко назвав умови, за яких поліція може патрулювати поїзди в Україні. Також він запропонував інший варіант забезпечення безпеки під час руху.

Про це Мартиненко написав у Facebook.

За його словами, силовики готові це забезпечити за умови належного фінансування.

«Працівники поліції готові охороняти пасажирські залізничні перевезення за умови створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейських підрозділів, які ці функції повинні були здійснювати», - заявив він.

Мартиненко додав, що порядок забезпечення безпеки в поїздах «Укрзалізниці» був прописаний у постанові №204/175 ще в березні цього року.

Він зазначив, що крім того, в постанові №7 від 11 січня 1994 року була затверджено положення про воєнізовану охорону на залізничному транспорті.

Ця охорона забезпечена вогнепальною зброєю і, крім об'єктів інфраструктури, охороняє залізничні перевезення, але вантажні. У зв'язку з цим радник Авакова запропонував поширити повноваження воєнізованої охорони ще й на пасажирські поїзди.

«У мене просте речення до колег з Міністерства інфраструктури - розширте повноваження воєнізованої охорони, внісши зміни до постанови № 7, додавши туди крім вантажних ще й пасажирські перевезення», - заявив Мартиненко.

Раніше «Укрзалізниця» скасувала низку обмежень для співробітників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: