У центр Мінську стягнули військову техніку, знову розпочалися затримання активістів

Читать на русском

Третій день поспіль у столиці Білорусі тривають масові затримання демонстрантів. У центр міста стягнули військову техніку. Відомо, що нова хвиля протестів має розпочатися о 19:00.
t.me/vybory_smotri

Третій день поспіль у столиці Білорусі тривають масові затримання демонстрантів. У центр міста стягнули військову техніку. Відомо, що нова хвиля протестів має розпочатися о 19:00.

Про це пише РИА Новости.

За інформацією ЗМІ, біля станції метро «Пушкінська» військовослужбовці Внутрішніх військ почали затримувати передбачуваних учасників протесту. Вони патрулюють район станції та затримують підозрілих осіб, за деякими з них силовикам доводиться бігти. Автомобілісти, які проїжджають повз, висловлюють гудками своє обурення, людей в цьому районі стає все більше.

Крім того, місцеві ЗМІ пишуть, що в Мінську та інших великих містах почалися проблеми з мобільним інтернетом у всіх трьох операторів.

Також громадяни повідомляють, що на проспекті Мешерова була помічена військова машина на базі танку Т-64. Попереду машини розташований ківш, який можуть використовувати для очищення барикад демонстрантів.

Демонстранти закликають білорусів виходити на акції протесту, які заплановані на 19:00. Людям радять збиратися в невеликі групи по 20 осіб, а також уникати в Мінську площ на проспекті Незалежності, Пушкіна і Риги.

Нагадаємо, масові акції протесту охопили Білорусь після завершення виборів президента. За попередніми даними ЦВК, перемогу на виборах знову здобуває чинний президент Олександр Лукашенко.

Також відзначимо, увечері 10 серпня Білорусь накрила чергова хвиля протестів незгодних із результатами виборів президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: