Пасажиропотік між Україною та Кримом зменшився в 10 разів

Читать на русском
Пасажиропотік між материковою Україною і анексованим Кримом за рік зменшився в 10 разів. Про це розповів прессекретар Херсонського загону Держприкордонслужби Іван Шевцов в ефірі телеканалу ДІМ.
Фото: Держприкордонслужба України

Пасажиропотік між материковою Україною та анексованим Кримом за рік зменшився в 10 разів.

Про це розповів прессекретар Херсонського загону Держприкордонслужби Іван Шевцов в ефірі телеканалу ДІМ.

Так, рік тому щодня адмінкордон перетинали близько 10 тисяч осіб, а зараз лише 1400.

Горизонт деокупації: прогноз щодо переговорів у «кримському форматі»Початок роботи кримського формату означатиме, що Україна набуває суб'єктності, здатності висувати і реалізовувати великі ініціативи для захисту своїх власних інтересів.

«У першу чергу, це викликано тим, що карантин все ж діє і в нашій державі, і за кордоном - тому менше людей перетинає адмінкордон», - розповів прикордонник.

Він нагадав, що з 1 серпня карантинні обмеження при перетині адмінкордону з Кримом скасовані - більше не потрібна двотижнева самоізоляція.

Шевцов зазначив, що до Криму пускають не всіх українців. Російські прикордонники в основному не пускають громадян через відсутність близьких родичів на півострові.

Нагадаємо, Україна може відновити постачання води до Криму тільки в разі загрози гуманітарної катастрофи на півострові. При цьому вода буде виключно для українських громадян, а не військових баз окупантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: