Україна та Італія взаємодіятимуть з питань НС – Аваков

Читать на русском
Україна та Італія домовилися про взаємодію служб з надзвичайних ситуацій. Відповідний меморандум між країнами був узгоджений в середу, 5 серпня.
mvs.gov.ua

Україна та Італія домовилися про взаємодію служб з надзвичайних ситуацій. Відповідний меморандум між країнами був узгоджений у середу, 5 серпня, під час зустрічі голови МВС України Арсена Авакова із заступницею керівника Департаменту цивільного захисту Марією Сікларі..

Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Для підрозділів МВС досвід італійських колег у заходах, спрямованих на протидію поширенню COVID-19, є надзвичайно важливим. Адже Італія змогла подолати пік захворюваності, незважаючи на велику кількість інфікованих - понад 240 тисяч хворих і 30 тисяч померлих - зокрема, і силами правоохоронців і волонтерів», - зазначив Аваков.

За його словами, в Україні до протиепідемічних заходів щоденно залучаються 14 тисяч правоохоронців – поліцейські, нацгвардійці і рятувальники.

Під час візиту до Риму українська делегація ознайомилася з ситуаційними центрами з управління авіасили і засобами з гасіння пожеж, пошуку і порятунку, контролю надводної ситуації, управління кораблями служб з НС та ліквідації надзвичайних ситуацій на воді.

Нагадаємо, Італія надала партію допомоги, призначену для допомоги в ліквідації наслідків стихійного лиха на Прикарпатті.

У квітні, коли Італія була епіцентром захворюваності на коронавірус, Україна направила на допомогу в боротьбі з пандемією групу лікарів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: