У міській лікарні Херсона зафіксували спалах коронавірусу

Читать на русском
У Херсоні в лікаря, двох медсестер та пацієнта реанімації міської клінічної лікарні ім. Лучанського діагностували коронавірус.
Фото: Comments.UA

У Херсоні в лікаря, двох медсестер та пацієнта реанімації міської клінічної лікарні ім. Лучанського діагностували коронавірус.

Про це «Укрінформу» заявив директор департаменту здоров'я ОДА Віктор Короленко у вівторок, 4 серпня.

«Один лікар і дві медсестри з реанімаційного відділення підтвердили вранці ПЛР-дослідженням. У решти п'яти медичних працівників ПЛР-тест негативний», - сказав Короленко.

Коронавірус виявили і в пацієнта, він потрапив до лікарні ще 29 липня з пневмонією, а до цього лікувався самостійно 5 днів вдома. Оскільки всім пацієнтам із пневмонією в лікарнях проводять ПЛР-дослідження на COVID-19, хворого чоловіка також перевірили на коронавірус.

«Він був негативний, цей ПЛР-тест. Тому лікували, звичайно, як пневмонію. Позавчора помітили, що в одного з лікарів з'явилися нежить, кашель, такі катаральні явища. А у нас в такому разі всіх медичних працівників обстежують (на коронавірус - ред.)», - додав Короленко.

Тепер перевіряють усіх контактних осіб, встановлюють, хто саме був джерелом інфікування. До проведення ПЛР-досліджень приєдналася лабораторія Херсонської обласної інфекційної лікарні.

Нагадаємо, в ЗСУ за добу зареєстровано 16 нових випадків коронавірусу.

Також відзначимо, в Києві за добу коронавірус підтвердили в понад ста осіб, троє померли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: