Російські військові почали навчання в Балтійському морі

Читать на русском
У Балтійському морі стартують масштабні військово-морські навчання російських військ Океанський щит-2020.
Фото: function.mil.ru

У Балтійському морі стартують масштабні військово-морські навчання російських військ Океанський щит-2020.

Про це повідомляє Міноборони РФ у понеділок, 3 серпня.

«У навчаннях залучено понад 30 кораблів різних класів, морська авіація, підрозділи берегових військ, ППО і морської піхоти», - сказано в повідомленні.

У відомстві кажуть, що «під час навчань будуть виконані практичні пуски ударних і зенітних ракет, артилерійські стрільби».

«Традиційно після Головного військово-морського параду в акваторії Балтійського моря проводяться навчання Океанський щит-2020 з силами ВМФ, які беруть участь в ГВМП у Санкт-Петербурзі і Кронштадті та угрупованням Балтійського флоту для перевірки їхньої фактичної підготовленості до вирішення завдань за призначенням», - додали в Міноборони.

На першому етапі навчань, які тривають під керівництвом головкому ВМФ Миколи Євменова, бойові кораблі вирушили з пунктів базування, «відпрацювавши завдання протимінного забезпечення» із залученням мінно-тральних кораблів, після чого прибули до призначених райони Балтійського моря.

Зараз військові відпрацьовують відбиття ударів противника з повітря, влучання в нього корабельних сил, пошук і знищення підводних човнів, висадку тактичних десантів.

«Завершаться навчання переходом сил до місць постійного базування на Балтиці, а також на Північний, Чорноморський флоти і Каспійську флотилію», - резюмував військове відомство.

Раніше Росія проводила масштабні навчання в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: