Україна проведе військові навчання у відповідь на «Кавказ-2020»

Читать на русском
Україна проведе свої військові навчання у відповідь на російські навчання Кавказ-2020. Про це сказав міністр оборони Андрій Таран, під час години запитань до уряду в парламенті.

Україна проведе свої військові навчання у відповідь на російські навчання «Кавказ-2020». Про це сказав міністр оборони Андрій Таран, під час години запитань до уряду в парламенті.

«Одночасно з урахуванням накопичення військ під приводом підготовки до стратегічних навчань «Кавказ-2020» керівництвом Міністерства оборони та Збройних сил України планується у цей же час, на останню декаду вересня, проведення стратегічного командного навчання, командно-штабних навчань,«Об'єднані зусилля-2020», - повідомив Таран.

Які міжнародні військові навчання за участі України заплановані на 2020 рікУ квітні мали б розпочатися спільні навчання військових України, Румунії, Великої Британії та Молдови. Під питанням також проведення навчань Сі Бриз – 2020, заплановані на червень-вересень 2020 року.

Також на цих навчаннях планують перевірити здатність Генерального штабу в новій структурі діяти відповідно до стандартів НАТО.

Також міністр розповів, що в даний час не виявлені ознаки безпосередньої підготовки до активних бойових дій російських окупаційних військ поблизу адміністративного кордону Херсонської області з тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим.

Нагадаємо, українські Збройні Сили готуються до участі в 7 багатонаціональних військових навчаннях НАТО.

Раніше в ЗСУ анонсували масштабні військові навчання в кінці літа.

Також повідомлялося, що міжнародні військові навчання Sea Breeze-2020 через пандемію коронавірусу пройдуть в зміненому форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: