Кількість лісових пожеж за рік зросла втричі – ДСНС

Читать на русском
Кількість лісових пожеж в першому півріччі 2020 року в порівняні з минулим роком збільшилася в три рази, а площа - в 40 разів.
dsns.gov.ua

Кількість лісових пожеж в Україні в першому півріччі 2020 року в порівняні з минулим роком збільшилася в три рази, а площа - в 40 разів.

Про це повідомив глава Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін за підсумками роботи за шість місяців 2020 року, передає прес-служба ДСНС.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

«Тільки в лісовому фонді країни кількість пожеж в порівняні з минулим роком збільшилася в три рази, а площа - в 40 разів. Тому протидія пожеж в екосистемах для ДСНС має на сьогодні пріоритетне значення», - заявив Чечоткін.

За його даними, підрозділи ДСНС оперативно зреагували на 50 надзвичайних ситуацій, а в ході проведення рятувальних робіт врятували життя 2 694 громадян.

В середньому за добу підрозділи ДСНС ліквідували 280 пожеж, а в районі операції ООС допомогли відновити 126 житлових будинків і знищили понад 8 800 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, в липні на території Луганської області не раз спалахували лісові пожежі, в тому числі - через обстріл бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: