СБУ виявила масштабну вирубку лісів у двох областях

Читать на русском
Служба безпеки України викрила працівників держлісгоспів Житомирської та Івано-Франківської областей на проведенні масштабної вирубки лісів.
пресслужба СБУ

Служба безпеки України викрила працівників держлісгоспів Житомирської та Івано-Франківської областей на проведенні масштабної вирубки лісів.

Про це в середу, 29 липня, повідомила пресслужба відомства.

У Житомирській області працівники СБУ спільно зі слідчими ДБР викрили незаконні вирубки при санації лісів. Незаконний бізнес налагодив директор одного з держлісгоспів.

До складу організованої ним злочинної групи входили посадові особи державної лісової охорони, спеціалізованого лісозахисного підприємства і підприємці.

Протягом трьох років під їхнім керівництвом проводилися незаконні рубки лісу і вносилися недостовірні відомості у службову документацію.

Тільки за серпень-вересень 2019 року було вирубано більше 300 дерев різних порід вартістю майже 2,5 млн грн.

У рамках розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.246, 358, 365, 366 КК повідомлено 15 фігурантам.

Також оперативники СБУ викрили посадових осіб низки держлісгоспів в Івано-Франківській і Закарпатській областях. Вони покривали вирубку, зокрема, вікових дубів. Збиток від їхніх дій перевищує 11,5 млн грн.

За результатами обшуків і отриманих доказів повідомлено про підозру шести працівникам держлісгоспів про скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.1 ст.367 КК.

Раніше СБУ викрила масштабне розкрадання лісу в Чернівецькій області.

Нагадаємо, закон про національну інвентаризацію лісів набрав чинності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: