Глава МОЗ заявив про блокування підвищення зарплат медикам

Читать на русском
Нацслужба здоров'я досі не почала укладати з медустановами договори про підвищення тарифів на екстрену медичну допомогу.
kmu.gov.ua

Нацслужби здоров'я блокує підвищення зарплат медикам швидкої допомоги. Відомство досі не початок укладати з медустановами договори про підвищення тарифів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у вівторок, 28 липня, на брифінгу.

У МОЗ розробили нові алгоритми роботи швидкої допомогиВ Україні майже 70 відсотків карет швидкої допомоги спізнюються на виклики. МОЗ планує оптимізувати роботу бригад швидкої.

За його словами, НСЗУ досі не уклала договори про підвищення тарифів на екстрену медичну допомогу з медичними установами, хоча з 1 липня фінансування екстреної медичної допомоги збільшили на 40%.

«На сьогоднішній день ця установа (НСЗУ) не уклала ще жодного договору. Вони вважають, що допустимо придумувати відмовки й не укладати договори і годувати «відмовками», мовляв, «завтра все зробимо». Я думаю, що протягом найближчого тижня ми змусимо їх укласти договори й перерахувати підвищені тарифи екстреної медичної допомоги», – заявив Степанов.

Міністр також додав, що сьогодні потребують заміни 1 807 карет «швидкої».

«Цьогоріч ми закупимо близько 380-400 транспортних засобів. Це будуть автомобілі класу В і С. Розподіл по областях буде відбуватися за об'єктивним критерієм», – запевнив Степанов.

Нагадаємо, раніше в МОЗ вже анонсували закупівлю нових машин швидкої допомоги.

Також повідомлялося, що в Кабміні виділили кошти на підвищення зарплат лікарям з 1 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: