Буславець прокоментувала блокування закону про «зелені» тарифи

Читать на русском
У Міненерго сподіваються, що Рада незабаром зможе розблокувати для підписання закон про зниження зелених тарифів.
kmu.gov.ua

У Міненерго вважають одним з головних досягнень ухвалення закону про зниження «зелених» тарифів і сподіваються, що Рада незабаром зможе розблокувати його для підписання.

Про це повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець на пресконференції в понеділок, 27 липня, підбиваючи підсумки 100 днів роботи на посаді.

Закон про «зелені» тарифи заощадить українцям 2 млрд євро – ШмигальПрийнятий Радою законопроект №3658 про скорочення зелених тарифів на електроенергію з відновлюваних джерел дозволить заощадити бюджетні кошти.

«Я розраховую на те, що народні обранці вирішать це питання, і, не чекаючи позачергового засідання ВР, розблокують можливість передачі на підпис президенту цього законопроекту», – заявила Буславець.

За її словами, у роботі над зниженням «зелених» тарифів брали участь Кабмін, президент, а також профільний комітет Ради.

«Це наша спільна перемога. Цьому передувала непроста робота зі складанням, а потім підписанням меморандуму з виробниками «зеленої» енергетики», - додала Буславець.

Нагадаємо, Рада 21 липня ухвалила закон про «зелені» тарифи. Він передбачає зниження тарифів для сонячних електростанцій на 15%, для вітроелектростанцій - на 7,5% без пролонгації терміну їх дії.

Однак у ВР був зареєстрований проєкт постанови, який заблокував підписання законопроекту. Автор постанови - народний депутат, член депутатської групи «Партія «За Майбутнє» Ганна Скороход.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: