Радники мерів: скільки їх і в яку суму вони обходяться бюджету

Читать на русском

«Слово і діло» нещодавно писало, скільки штатних і позаштатних радників мають голови обласних держадміністрацій, а також скільки коштує для місцевого бюджету утримання цих посадовців. Сьогодні пропонуємо подивитись, скількох радників мають мери обласних центрів та в яку суму обходиться їх утримання (дані за січень-червень 2020 року).

Радники мера входять до патронатної служби, яка забезпечує своєчасне і якісне виконання доручень міського голови, підготовку матеріалів та документів, складає план його щоденної роботи, допомагає в організації прийому громадян, робочих зустрічей, проводить аналітичну роботу, оперативно інформує мера про події, що відбуваються в місті, регіоні.

Найбільше радників у мера Харкова Геннадія Кернеса, патронатна служба котрого нараховує 41 особу (11 штатних та 30 позаштатних співробітників). У відповіді на запит «Слово і діло» щодо кількості радників у міській раді Харкова не зазначалося, скільки грошей витрачає міський бюджет на їхні зарплати.

У Миколаївський міській раді працює 36 радників, з яких лише 3 – штатні. На їхне утримання за пів року витратили 166 тис. 875 грн.

Третє місце за кількістю радників посідає мер Києва Віталій Кличко, який має 28 помічників. Щоправда, всі вони працюють безкоштовно, оскільки з травня 2016 року в штатному розписі апарату виконавчого органу Київської міської ради посади радників відсутні.

Найдорожче радники мера обходяться Львову, де Садовий має 27 помічників, з них тільки 6 – у штаті. За пів року місцевий бюджет виплатив їм 1 млн 89 тис. 55 грн зарплати.

У штаті Вінницької міськради майже стільки ж радників, як і у Львівській: 25 (7 штатних та 18 позаштатних), але на їхнє утримання з початку року місто витратило 581 тис. 958 грн.

Черкаси утримують 6 радників мера, а загалом їх 23. За пів року місто витратило на зарплати помічників мера 210 тис. 116 грн.

У Сумського міського голови 21 радник і тільки один з них отримує зарплату. За пів року набігло 55 тис. 520 грн.

У Чернівецькій міськраді працюють 19 радників, з яких 6 – у штаті. Із січня до червня вони отримали 530 тис. 457 грн зарплати.

У Дніпрі майже двічі менше радників – 9 осіб, з яких 8 працюють на громадських засадах, і тільки одна особа перебуває в штаті й отримала 7 тис. 82 грн зарплати.

Жодного радника не мають міські голови Волинської, Закарпатської міських рад (без урахування інформації про окуповані території Луганської та Донецької області й анексованого Криму).

Раніше «Слово і діло» писало, які зарплати отримали в червні голови ОДА.

Також ми розбирались, які зарплати в антикорупціонерів з НАБУ, НАЗК і САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: