У Болгарії мітингувальники вимагали відставки уряду

Читать на русском
Тисячі прихильників болгарської опозиції зібралися в Софії в суботу, 25 липня, щоб вимагати повної відставки уряду прем'єр-міністра Бойко Борисова.

Тисячі прихильників болгарської опозиції зібралися в Софії в суботу, 25 липня, щоб вимагати повної відставки уряду прем'єр-міністра Бойко Борисова. Вони кидали в будівлю уряду помідори і туалетний папір. В інших містах Болгарії також пройшли антиурядові акції.

Про це пише DW.

Напередодні парламент Болгарії, який відхилив п'ять спроб оголосити вотум недовіри уряду, внесених опозиційною Болгарською соціалістичною партією, ратифікував план прем'єр-міністра Борисова про перестановки в його кабінеті. Замінено п'ять міністрів - внутрішніх справ, фінансів, економіки, охорони здоров'я та туризму.

Це не зупинило мітингувальників, яких підтримує і президент Болгарії Румен Радєв. Незадоволені громадяни та представники різних політичних сил виходять на вулиці болгарських міст вже 17-й день. Вони звинувачують уряд країни в корупції, а прокурора - в перевищенні повноважень.

Акції протесту почалися в Болгарії після того, як 9 липня силовики провели обшук в адміністрації Радєва, який критикував уряд Борисова. Крім відставки кабінету мітингувальники вимагають нових парламентських виборів. Наступні чергові вибори мають відбутися в Болгарії у 2021 році.

При цьому спостерігачі нагадують, що під час правління попереднього коаліційного уряду на чолі з соціалістами, Брюссель зупинив кошти ЄС в розмірі майже 500 млн. євро, призначені для Болгарії в 2008 році, саме через корупцію.

Раніше Болгарія відкрила кордони майже для 30 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: