У МЗС відповіли на претензії Болгарії до України

Читать на русском
МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з ухваленням Народними Зборами  Болгарії Декларації щодо адміністративно-територіальної реформи в Україні і захисту прав та цілісності болгарської спільноти.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з ухваленням Народними Зборами Болгарії Декларації щодо адміністративно-територіальної реформи в Україні і захисту прав та цілісності болгарської спільноти.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Питання адміністративно-територіального устрою України належить до виключної компетенції органів державної влади України. Для нас абсолютно неприйнятними є спроби втручання іноземної держави у внутрішні справи України. Викликають подив і нерозуміння маніпулятивні недостовірні твердження щодо впливу реформи на національну самобутність етнічних болгар України», - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що захист прав і свобод представників усіх національних меншин України , у т.ч. і болгарської, є одним з основоположних пріоритетів діяльності органів влади України та здійснюється у чіткій відповідності до Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин (1995 рік).

«Питання щодо Болградського району буде вирішено відповідно до українського законодавства з урахуванням позиції місцевих жителів, у т.ч. чисельної болгарської громади», - зазначили в МЗС.

Також українська сторона закликала болгарських парламентарів діяти відповідно до принципів дружби і добросусідства, які традиційно існують між Україною та Болгарією.

Нагадаємо, парламент Болгарії висловив протест проти адміністративної реформи Болградського району в Одеській області.

Також повідомлялося, що Болгарія надасть Україні гуманітарну медичну допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: