Аварія танкера Delfi: судно знову не вдалося підняти

Читать на русском
У суботу, 25 липня, знову провалилася операція з підйому танкера Delfi, котрий затонув торік біля узбережжя Одеси. У одного з буксирів не витримав трос.
dumskaya.net

У суботу, 25 липня, знову провалилася операція з підйому танкера Delfi, котрий затонув торік біля узбережжя Одеси. У одного з буксирів не витримав трос.

Про це повідомляє місцеве видання Думська.

Так, близько 15:30, майже відразу після початку спроби підйому танкера, в одного з буксирів обірвався металевий трос. Після цього, спроби зрушити судно з місця припинилися, щоб водолази змогли оглянути місця кріплення тросів.

Відзначається, що сьогодні затонулий танкер намагалися підняти буксири Австралія і Balqis.

Відзначимо, танкер Delfi затонув поблизу одеського пляжу в листопаді минулого року. Під час сильного шторму танкер зірвало з якоря і віднесло до берегів Одеси, де він натрапив на хвилеріз і затонув. Час від часу із судна випливають нафтопродукти, які забруднюють морську воду.

Як зазначав міністр інфраструктури Владислав Криклій, у власника танкера залишилася остання спроба, щоб прибрати затонуле судно з одеського узбережжя; в іншому випадку ліквідацією судна буде займатися держава.

Крім того, затоплення танкера в Одесі планують визнати техногенною катастрофою; відповідне рішення має схвалити місцева комісія ТЕБ та НС в неділю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: