Карта ООС: ситуація на сході України на 24 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Протягом 23 липня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вдвічі менше обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, порівняно з позаминулою добою. Окупанти 8 разів вели обстріли на лінії бойового зіткнення з різних зразків озброєння. Захисники України адекватно та жорстко примушували ворога до подальшого дотримання режиму тиші, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Вчора збройні формування РФ розпочинали бойові дії переважно з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Старогнатівка, Оріхове, Гнутове та тричі – поблизу Причепилівки.

Крім того, після 19:20, оборонцями Новотошківського зафіксовано розриви 3-х ворожих мін 120-го калібру. Мінометний обстріл окупанти вели від смт Донецький.

Нарешті приємна новина, що втрат внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ, за вчора серед наших захисників України немає.

За даними розвідки ООС, вчора українські воїни адекватним вогнем у відповідь поранили двох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 24 липня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил, при цьому застосовували важке озброєння.

Тричі під ворожим вогнем перебували наші оборонці Старогнатівки. Тут російсько-окупаційні війська щоразу вели обстріли з мінометів. Також застосовували гранатомети й стрілецьке озброєння, та БМП. Загалом вночі та зранку окупанти випустили 28 мін переважно 120-го калібру.

За наявною інформацією втрат від початку доби внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Втрати російсько-окупаційних військ уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Росія продовжує завозити на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей зброю, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зокрема, з 16 липня ц.р. до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) оперативного угруповання російсько-окупаційних військ доставлено понад 20 одиниць 120-мм мінометів і близько 1,5 тис. тонн пального.

Крім того, продовжується постачання до складу окупаційних підрозділів відремонтованих та модернізованих на підприємствах російського військово-промислового комплексу бойових машин піхоти, бронетранспортерів та інших зразків озброєння.

Захисники України щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії російсько-окупаційних військ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: