Вибори в Польщі: до Верховного суду надійшло близько 6 тисяч скарг

Читать на русском
До Верховного суду Польщі надійшло 5,8 тисячі скарг, що стосуються проведення виборів президента в країні. Кожну скаргу мають розглянути окремо.
flickr.com/andrzej_duda

До Верховного суду Польщі надійшло 5,8 тисячі скарг, що стосуються проведення виборів президента в країні. Кожну скаргу мають розглянути окремо.

Про це повідомляє Польське радіо.

Вибори президента Польщі: що обіцяли своїм виборцям Дуда та ТшасковськийУ Польщі пройшли президентські вибори, перемогу на яких здобув Анджей Дуда. Ми порівняли його програму і програму конкурента в другому турі.

Відзначається, що термін на відправку виборчих скарг і протестів закінчився 16 липня. Відповідно до закону, оскарження виборів президента Польщі можна вносити протягом трьох днів після оприлюднення Державної виборчою комісією офіційних результатів виборів. Їх оприлюднили 13 липня 2020.

Ці виборчі протести можуть стосуватися порушень як першого (28 червня) туру, так і другого (12 липня). Протести до суду вносять виборці.

Рішення про дійсність виборів схвалює Верховний суд протягом 21 дня з моменту оприлюднення офіційних результатів виборів, після розгляду всіх виборчих протестів.

Нагадаємо, Анджей Дуда переміг на виборах президента Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: