В Україні мають намір знизити офіційний вік молоді

Читать на русском
Парламент схвалив за основу в першому читанні законопроект №3718 щодо основ молодіжної політики. Цей документ пропонує зниження офіційного віку молоді в Україні до 29 років.
freepik

Парламент схвалив за основу в першому читанні законопроект №3718 щодо основ молодіжної політики. Цей документ пропонує зниження офіційного віку молоді в Україні до 29 років.

За проголосували 265 парламентарів.

Автори проєкту закону пояснюють, що чинне законодавство встановлює широкі вікові рамки (від 14 до 35 років), а це призводить до розпорошення обмежених ресурсів на розв'язання питань великої кількості груп молоді різного віку.

На думку парламентарів, зменшення віку молоді дозволить цілеспрямовано використовувати ресурси для молодих людей у перехідний період, протягом якого молодь найбільше потребує підтримки.

Кадрові питання та місцеві вибори: як Рада завершила роботу третьої сесіїВерховна рада завершила роботу третьої сесії. Цього тижня депутати ухвалили зміни до Виборчого кодексу, призначили нового віцепрем'єра, а також голів АМКУ і Нацбанку.

У пояснювальній записці наголошується, що підхід до визначення поняття молодь в Україні не збігається з підходом ООН, згідно з яким молоддю вважають людей у ​​віці 15-24 років. У Стратегії Європейського союзу вікові рамки встановлені на рівні 13-30 років.

Крім того, цей закон пропонує створити Нацраду з питань молоді при Кабінеті міністрів, передбачає розширення мережі молодіжних центрів та впровадження молодіжних працівників на місцях для ефективної молодіжної роботи.

Також створюється Українська молодіжна фундація, який видаватиме гранти на підтримку ідей, ініціатив та проєктів молоді, а також інституційні гранти.

Раніше Рада розблокувала підписання закону про спрощення роботи ФОП.

Також нагадаємо, спікер розповів, як буде працювати Рада влітку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: