У МВС очікують посилення відповідальності за п'яне водіння в вересні

Читать на русском
У МВС очікують ухвалення закону про посилення покарання за водіння в нетверезому стані в вересні. На сьогодні за п'яне водіння водіїв штрафують і позбавляють прав.

У МВС очікують ухвалення закону про посилення покарання за водіння в нетверезому стані в вересні. На сьогодні за п'яне водіння водіїв штрафують і позбавляють прав.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі Свобода слова Савіка Шустера на каналі Україна 24.

«Всі ці норми ми врахували в законопроекті 2695, який був прийнятий в першому читанні минулого понеділка за наполяганням президента», - зазначив він.

ДТП напідпитку: чому не спрацюють штрафи за нетверезе керуванняЧи справді підвищені штрафи за керування напідпитку зможуть виправити ситуацію зі смертністю на українських дорогах – дізнавався Олександр Радчук.

За його словами, законопроект був розроблений ще три роки тому. Однак консенсусу щодо необхідності його схвалення не було ні в минулому скликанні в парламенті, ні в чинному. Геращенко зазначає, що тільки нещодавня ДТП стимулювала депутатів схвалити закон.

«Я дуже сподіваюся, що цей закон буде проголосований у другому читанні і опозицією, і коаліцією у вересні», - додав він.

Так, в МВС вважають, що в Україні слід посилити покарання за водіння в нетверезому вигляді і перевищення швидкості до заходів арешту.

«Сьогодні у нас є тільки штраф у 10 тисяч гривень і позбавлення прав. Цього замало. Тому ми пропонуємо впровадити арешт. А за третій раз водіння людини в п'яному вигляді, необхідно саджати людину на кілька років, як це є в європейських країнах», - додав він.

Раніше в Україні з початку року зросла кількість смертельних ДТП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: