Справа MH17: Нідерланди надали нові дані за позовом проти РФ

Читать на русском
Додаткову інформацію за позовом проти Росії до Європейського суду з прав людини в справі рейсу МН17 надали Нідерланди.
Wikimedia by CherryX

Додаткову інформацію за позовом проти Росії до Європейського суду з прав людини в справі рейсу МН17 надали Нідерланди. Таке рішення було схвалене на засіданні Міжнародної спільної слідчої групи (JIT).

Про це повідомив посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов, передає Укрінформ.

Також були надані уточнення щодо правової основи звернення Нідерландів. Зокрема, країни, охочі приєднатися до позову як треті сторони, зможуть це зробити протягом 12 тижнів після офіційної передачі позову секретаріатом ЄСПЛ.

Посол також зазначив, що в позові Нідерландів говориться про порушення Росією трьох статей Європейської конвенції з прав людини:

  • Стаття 2 Конвенції визначає, що право кожного на життя охороняється законом. Ніхто не може бути навмисно позбавлений життя інакше як шляхом виконання смертного вироку суду.

  • Стаття 3 наголошує, що ніхто не може бути підданий катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню.

  • Стаття 13 вказує: кожен, чиї права та свободи, визнані в цій Конвенції, порушуються, має право на ефективний засіб правового захисту у відповідному національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Раніше були названі орієнтовні терміни розгляду справи МН17 по суті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: