Спалах коронавірусу в психлікарні Одеської області: з'ясувалися подробиці

Читать на русском
Коронавірус до Одеської обласної психіатричної лікарні №2 села Олександрівка приніс співробітник установи, який заразився в побутових умовах.
Фото: УСІ

Коронавірус до Одеської обласної психіатричної лікарні №2 села Олександрівка приніс співробітник установи, який заразився в побутових умовах.

Про це повідомляє Українська служба інформації.

«Серед тих, хто захворів - п'ятеро медпрацівників і сім пацієнтів. Всі пацієнти - люди похилого віку. Двох у дуже важкому стані доставили до лікарні «водників», зараз вони на апаратах штучної вентиляції легенів. Сама ж лікарня закрита на карантин. Всіх співробітників і пацієнтів тестують. Всього у тісному контакті з хворими було 37 пацієнтів. Така ж ситуація і з медичним персоналом: це 20 осіб, які знаходилися в тісному контакті з хворими. Вони всі так само пройшли обстеження і знаходяться на самоізоляції», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що першим, хто ймовірно заразився на коронавірус і розповсюдив його в медустанові був медик. Він заразився в побуті та вже інфікований прийшов на роботу, розповіла головний лікар Одеського обласного центру соціально важливих захворювань Світлана Єсипенко.

Біля психлікарні чергують поліцейські, а будівлю огородили сигнальною стрічкою і навіть перенесли зупинку громадського транспорту трохи далі від медустанови.

Нагадаємо, в Одеській обласній психіатричній лікарні №2 коронавірус знайшли в п'ятьох працівників та 12 пацієнтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: