Верховна рада планує змінити графік роботи після канікул

Читать на русском
Верховна рада планує змінити графік роботи після канікул. Сьогодні, 15 липня, нардепи прийняли зміни до регламенту за основу.
фото liga.net

Нардепи планують змінити регламент Верховної ради і проводити засідання в пленарні тижні за скороченим графіком.

За відповідний законопроект №3608 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України з графіком проведення пленарних засідань» в першому читанні сьогодні, 15 липня, проголосували 324 нардепи.

Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтняНардепи призначили місцеві вибори на 25 жовтня 2020 року. За відповідне рішення проголосували 326 народних обранців.

Згідно з документом, регламент роботи Ради хочуть організувати так:

у вівторок, середу, четвер і п'ятницю пленарне засідання триває з 10 до 15 години (в п'ятницю - до 16 години) з перервою з 12:00 до 12:30.

При цьому понеділок і час після завершення пленарних засідань відводяться для самостійної роботи народних депутатів, пов'язаної із здійсненням депутатських повноважень, а в разі необхідності - проведення засідань комітетів, тимчасових спеціальних комісій і тимчасових слідчих комісій, депутатських фракцій.

«Рада може прийняти рішення щодо одноразової зміни тривалості пленарного засідання. Рішення про продовження пленарного засідання після 15 годин (в п'ятницю - після 16 годин) більш ніж на 15 хвилин приймається Верховною радою на цьому пленарному засіданні до перерви з 12:00 до 12:30», - уточнили в законопроекті.

При цьому на кожному пленарному тижні в п'ятницю з 10 до 11:00 відводиться час для «години запитань до уряду». З 14:00 і до завершення пленарного засідання - час для стислих (до 3 хвилин) оголошень запитів і прийняття рішень щодо підтримку запитів, обговорення відповідей, а також для виступів нардепів.

Нагадаємо, робота третьої поточної сесії ВР завершиться 17 липня. Завтра, 16 липня, в Раді пройде урочисте засідання за участю президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: