Прокурор САП зачитав обвинувальний акт експосадовцям УЗ

Читать на русском
Антикорупційний прокурор на судовому засіданні зачитав обвинувальний акт колишньому керівництву філії УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

**Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувальний акт колишньому керівництву ДП «Управління промислових підприємств» ПАТ «Укрзалізниця». **

Про це повідомляє пресслужба САП.

«У Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання з розгляду по суті у справі про обвинувачення колишнього керівника ДП «УПП» УЗ та його заступника–голови тендерного комітету у зловживаннях, які завдали понад 13 млн грн збитків. На засіданні прокурор САП оголосив короткий виклад обвинувального акту», – інформують у прокуратурі.

Як відомо, у цій справі обвинувачують ексначальника УПП УЗ Дмитра Рудковського та його заступника В'ячеслава Подліпського. За версією слідства Рудковський у період 2014-2015 років державних закупівель дерев'яних шпал та брусу організував використання службового становища своїм заступником Подліпським. Останній всупереч інтересам служби, з метою одержання неправомірної вигоди для Ярослава Жмурка (один із колишніх керівників УПП УЗ), вчинив неправомірне сприяння підконтрольним йому підприємствам, що спричинило втрату активів УПП УЗ в розмірі 13,65 млн грн.

Нагадаємо, шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду. Також до ВАКС передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: