Думка інших країн не впливає на рішення щодо собору Святої Софії – Ердоган

Читать на русском
Думка інших країн не вплине на рішення Туреччини в питанні зміни статусу Собору Святої Софії та перетворенні його на мечеть.
aa.com.tr

Критика інших країн не вплине на рішення Анкари в питанні зміни статусу собору Святої Софії та перетворенні його на мечеть.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, повідомляє агентство Анадолу.

Всесвітня рада церков просить Ердогана повернути собору Святої Софії статус музеюВсесвітня рада церков звернувся до президента Туреччини Ердогана з проханням переглянути рішення про позбавлення собор Святої Софії статусу музею.

«Туреччина ухвалила рішення про зміну статусу Святої Софії з музею на мечеть на підставі бажання і волі народу. Думка інших країн не може вплинути на наше рішення», - повідомив він.

Ердоган також зазначив, що ті, хто критикують Туреччину, «не можуть боротися з ісламофобією на своїй території». Президент Туреччини назвав рішення щодо собору «суверенним правом».

Нагадаємо, Державна рада Туреччини скасувала постанову уряду 1934 року про присвоєння собору Святої Софії статусу музею.

10 липня президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав указ, згідно з яким в Айя-Софії відновляться мусульманські поклоніння. Собор стане мечеттю 24 липня.

В Європі засудили дії президента Туреччини. А в Греції заявили, що докладуть зусиль для запровадження санкцій проти Туреччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: