У Житомирській області порахували збитки від лісових пожеж

Читать на русском
Масштабні лісові пожежі в Житомирській області навесні завдали збитків на суму понад 1 млрд гривень.
dsns.gov.ua

Масштабні лісові пожежі в Житомирській області навесні цього року завдали збитків на загальну суму понад 1 млрд гривень.

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк, передає «Укрінформ» в п'ятницю, 10 липня.

Рятувальники попередили про надзвичайну пожежонебезпеку на півдні та сході УкраїниУ південних і східних областях України у п'ятницю, 10 липня, очікується надзвичайна пожежна небезпека.

«Сума збитку понад 1 млрд гривень. Ми спочатку зосередили увагу на тому, щоб забрати якісну деревину, вона реалізується і ці кошти залучаються на необхідні лісогосподарські заходи. Ми акумулюємо гроші на те, щоб восени і навесні продовжити роботу», - розповів Сахнюк.

Він уточнив, що пожежі в квітні охопили 43,2 тисяч гектарів території. На 32 га відновили лісові культури та на 132 га провели реконструкцію.

При цьому Сахнюк додав, що для повної ліквідації наслідків пожежі знадобиться два роки.

Нагадаємо, в квітні в північних районах Житомирської області спалахнули десятки лісових пожеж. Їх гасили кілька тижнів, вогонь знищив десятки будинків в селах.

Сьогодні рятувальники продовжують боротися з лісовою пожежею в Луганській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: