В Україні розпочалися військові навчання Нацгвардії

Читать на русском
Національна гвардія разом з іншими складовими сил оборони ЗСУ та Держприкордонслужби почала командно-штабні навчання Гвардія-2020.
Укринформ

Національна гвардія разом з іншими складовими сил оборони ЗСУ та Держприкордонслужби почала командно-штабні навчання Гвардія-2020.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони в понеділок, 6 липня.

«У рамках спільної підготовки сил оборони розпочато командно-штабні навчання Гвардія-2020 з органами управління, силами і засобами Національної гвардії України. До проведення навчань Гвардія-2020 залучаються органи управління, військові частини Національної гвардії, а також органи військового управління, сили і засоби інших складових сил оборони Збройних сил України та Державної прикордонної служби України», - сказано в повідомленні.

Метою навчання називають нарощування оперативних можливостей органів управління Нацгвардії з управління об'єднаним угрупуванням військ в ході ведення стабілізаційних і оборонних дій при відбитті збройної агресії. Під час активної фази навчань сплановано проведення практичних дій певних військових частин і підрозділів сил оборони.

Крім того, військові зосередяться на спільному виконанні заходів територіальної оборони держави та підвищенні рівня сумісності органів управління складових сил оборони.

Нагадаємо, українські Збройні Сили готуються до участі в 7 багатонаціональних військових навчаннях НАТО.

Раніше в ЗСУ анонсували масштабні військові навчання в кінці літа.

Також повідомлялося, що міжнародні військові навчання Sea Breeze-2020 через пандемію коронавірусу пройдуть в зміненому форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: