За ексголову Кіровоградської ОДА внесли 10 млн грн застави

Читать на русском
За колишнього очільника однієї з облдержадміністрацій внесли розмір застави, визначеної йому у межах справи про хабарництво.
Андрій Балонь

За колишнього голову Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрія Балоня внесли 10,13 млн грн застави, визначеної йому як альтернативу арешту у межах справи про вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«За колишнього очільника Кіровоградської обласної державної адміністрації, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, внесли 10 млн 135 тисяч гривень застави», – поінформувала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Як відомо, суд взяв під варту колишнього голова Кіровоградської ОДА Балоня із альтернативою 10 млн грн застави. Також ВАКС взяв його пособника Сергія Шевченка під варту із альтернативою 5,06 млн грн застави. 2 липня за нього внесли заставу.

За версією слідства, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції» кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому.

Нагадаємо, НАБУ затримало Балоню та Шевченка на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше їм повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: