Хабар ексголові Кіровоградської ОДА: за чиновника внесли заставу

Читать на русском
За посадовця Кіровоградської облдержадміністрації внесли заставу, визначену йому як альтернативу арешту.
Сергій Шевченко з адвокатом у суді

За керівника патронатної служби Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Шевченка, якого підозрюють в пособництві вимаганню та одержанню колишнім головою ОДА Андрієм Балонем неправомірної вигоди, внесли 5,06 млн грн застави.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Вищому антикорупційному суді.

«За керівника патронатної служби Кіровоградської обласної державної адміністрації, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди, внесли 5 млн 67 тисяч гривень застави», – поінформувала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Як відомо, ВАКС взяв Шевченка під варту із альтернативою 5,06 млн грн застави. Також суд взяв під варту колишнього голова Кіровоградської ОДА Балоня із альтернативою 10 млн грн застави. Наразі він ще перебуває в СІЗО.

За версією слідства, чиновники у змові запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. За умовами «пропозиції» кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого – у 250 тис. грн — їх викрито на гарячому.

Нагадаємо, НАБУ затримало Балоню та Шевченка на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше їм повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: