Для українців змінили правила в'їзду в Чорногорію

Читать на русском
Громадяни України з 30 червня зможуть потрапити на територію Чорногорії не лише з результатом ПЛР-тесту, а й тесту на антитіла.
uni-travel.kiev.ua

Громадяни України з 30 червня зможуть потрапити на територію Чорногорії не лише з результатом ПЛР-тесту, а й тесту на антитіла.

Про це йдеться у повідомленні посольства України в Чорногорії в Facebook.

Зазначається, що українці можуть в'їжджати до Чорногорії при наявності негативного тесту на COVID-19. Раніше було необхідно мати результати ПЛР-тесту, тепер дозволили в'їзд і з результатами ІФА-тесту на антитіла (ELISA). Експрес-тест не підходить.

При цьому тест повинен бути зроблений не раніше 72 годин до перетину кордону Чорногорії з моменту забору зразків. Тест має бути роздрукований, переклад на англійську або чорногірську бажаний, але не обов'язковий.

Тест має бути зроблений в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189 або ISO/IEC 17025, не тільки на території України, але і в будь-якій іншій країні.

Інформація про мінімальний вік, з якого треба робити такий тест, на цей момент відсутня. Українців закликають утриматися від автомобільних поїздок до Чорногорії, використовуючи перельоти.

Нагадаємо, уряд Чорногорії на тлі нового спалаху коронавірусу відновив дію раніше скасованих жорстких карантинних обмежень.

Як відомо, влада Чорногорії відкрила кордони для іноземних громадян, включаючи українців, але з наявністю негативного результату тесту на коронавірус.

Нагадаємо, Чорногорія відкрила кордони для більш ніж 120 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: