У Чорногорії роз'яснили умови в'їзду для українців

Читать на русском
Право на в'їзд до Чорногоріїї мають ті громадяни України, які зможуть надати негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений у лабораторії, що має спеціальну акредитацію.
astons.com

Право на в'їзд до Чорногорії мають ті громадяни України, які зможуть надати негативний результат ПЛР тесту на COVID-19, зроблений у лабораторії, що має спеціальну акредитацію.

Про це повідомив посол України в Чорногорії Михайло Шматов у Facebook.

Так, уряд ввів наступні вимоги для тестів на коронавірус:

  • це повинен бути саме ПЛР тест, експрес тест не підходить;
  • тест повинен бути зроблений не пізніше, ніж за 72 години до моменту перетину чорногорського кордону (72 години з моменту забору крові, а не отримання результатів);
  • тест повинен бути роздрукований і переведений на чорногірську або англійську мову;
  • тест повинен бути зроблений в лабораторії, яка має акредитацію ISO 15189, ISO/IEC 17025

«Конкретний перелік українських лабораторій відсутня, тому запитуйте лабораторію, де збираєтеся робити тест на наявність зазначеної акредитації. Цей тест може бути зроблений не тільки на території України, але і в будь-якій іншій країні», — уточнив посол.

Щодо мінімального віку, з якого треба робити такий тест — інформація на цей час відсутня, в посольстві очікують відповідні роз’яснення Інституту громадського здоров’я Чорногорії.

У той же час, посольство наполегливо радить утриматися від автомобільних подорожей до Чорногорії, натомість використовувати прямі перельоти, або непрямі з мінімально коротким часом для пересадки.

«Хорватія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Румунія формально ще досі забороняють транзит своєю територією і, навіть за наявності всіх підтверджуючих документів, кожна з цих країн може заборонити вам транзитний проїзд до Чорногорії. Сербія — є відкритою для в’їзду та транзиту, проте вона знаходиться у «червоному списку» Чорногорії, тому вам може бути відмовлено у в’їзді в Чорногорію з Сербії (навіть за умови транзиту)», — додав Шматов.

Як відомо, влада Чорногорії відкрила кордони для іноземних громадян, включаючи українців, але з наявністю негативного результату тесту на коронавірус.

Нагадаємо, Чорногорія відкрила кордони для більш ніж 120 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: