МЗС України засудило поїздку депутатів Європарламенту до Криму

Читать на русском
Відомство засудило участь євродепутатів в спостереженні за ходом так званого «референдуму» про поправки до конституції Російської Федерації.
Фото: korrespondent.net

Візит депутатів Європарламенту до анексованого Криму порушує закон України.

Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ, опублікованому в середу, 1 липня.

«Цей візит здійснюється з порушенням українського законодавства про доступ до тимчасово окупованій території і не має офіційного статусу», - підкреслили в МЗС.

Відомство засудило участь євродепутатів в спостереженні за ходом так званого «референдуму» про поправки до конституції Російської Федерації.

«Будь-які так звані вибори, референдуми, голосування, які проводяться РФ на тимчасово окупованій території, мають грубе порушення принципів міжнародного права», - заявили в МЗС.

«Всі причетні до організації та проведення незаконного голосування у тимчасово окупованому Криму особи, в тому числі згадані особи, будуть нести відповідальність згідно із законодавством України», - йдеться в заяві.

У МЗС уточнили, що до складу делегації входили член комітету у закордонних справах Європарламенту, президент асоціації Франко-російський діалог Тьєррі Маріані, а також окремі представники Німеччини, Угорщини та Болгарії.

Раніше МЗС висловило ноту протесту РФ через паради в окупованому Криму і на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: