В Україні планують змінити прожитковий мінімум

Читать на русском
Комітет ВР рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект 3515 про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму.
Ілюстративне фото.

Комітет Верховної ради з питань соціальної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект №3515 про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення.

Документом пропонується прив'язати прожитковий мінімум до середньої зарплати за рік, про це повідомили в пресслужбі комітету.

В Україні хочуть підвищити прожитковий мінімум: що раніше обіцяли політикиОпозиційна платформа обіцяла підвищити прожитковий мінімум до 7 тисяч гривень, а міністр соціальної політики – реформувати це поняття.

У законопроектом прописано, що прожитковий мінімум в Україні у 2021 році буде на рівні 3682 гривень, що дозволить підвищити соціальний захист населення.

Процентне співвідношення розміру прожиткового мінімуму до середньомісячної заробітної плати має становити не менше 40% у 2021 році і не менш 50% у 2031 році.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсійних виплат з 1 липня 2020 року у зв'язку із збільшенням прожиткового мінімуму.

Також з'ясувалося, скільки українців перебуває за межею бідності.

Крім того уряд планує з 1 вересня цього року встановити мінімальну зарплату в Україні на рівні 5 тисяч гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: