Дуда виграв перший тур виборів президента Польщі

Читать на русском
Національна виборча комісія Польщі оприлюднила остаточні результати першого туру виборів президента, в якому переміг Анджей Дуда.
Фото - Вікіпедія.

Національна виборча комісія Польщі оприлюднила остаточні результати першого туру виборів президента, в якому переміг Анджей Дуда.

Згідно з даними, після опрацювання 100% електронних протоколів, чинний глава держави Дуда посів перше місце, отримавши 43,50% голосів, пише TVN24.

Незмінні президенти: лідери яких держав перебувають при владі понад 10 роківЛідери не тільки африканських держав затримуються при владі на кілька десятиліть. Президенти Білорусі та Таджикистану очолюють країни вже понад чверть століття.

На другому місці кандидат від «Громадянської платформи», мер Варшави Рафал Тшасковський із 30,46% голосів. На третьому – антисистемний кандидат Шимон Головня - 13,87%.

Згідно з екзитполами, які були оприлюднені відразу після голосування, за Дуду проголосували 41,8% виборців, за Тшасковського – 30,4%; а за Головню – 13,3%.

Явка виборців склала 64,51 відсотка. Це більше, ніж на попередніх президентських виборах п'ять років тому. Тоді в першому турі проголосували 48,96% осіб, які мають право на участь у виборах.

У другий тур виборів пройшли Дуда і Тшасковський.

Він відбудеться 12 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: