Вибори президента в Польщі: під час голосування померла людина

Читать на русском
Вибори президента в Польщі 28 червня. У Варшаві під час голосування померла людина - її з дільниці забрала швидка. Лікарям врятувати життя не вдалося.
tvn24.pl

У Польщі в неділю, 28 червня, пройшов перший тур президентських виборів. Явка виявилася високою, на ділянках утворилися черги, люди втрачали свідомість. Одну людину врятувати не змогли.

Про це повідомляє польський телеканал tvn24.

Так, у Варшаві на виборчих дільницях через сильну спеку і великі черги кілька людей знепритомніли. Одна людина в несвідомому стані була доставлена до лікарні, але її не вдалося врятувати.

Як повідомляється, станом на 17:00 явка на президентських виборах в Польщі становила 47,89%. У той час як минулих виборах 5 років тому явка на цей час була 34,41%. На 12:00 явка становила 24,08%, а в 2015 році на цей же час - всього 14,61%.

Як відомо, в Польщі основними претендентами на перемогу вважаються чинний президент Анджей Дуда та кандидат від опозиційної Громадянської платформи, мер Варшави Рафал Тшасковскій.

Для перемоги вже в першому турі необхідно набрати більше 50% голосів. Соціологи прогнозують, що за Дуду проголосують 41-43%, а за Тшасковського - 28-30% виборців.

Нагадаємо, вибори президента Польщі повинні були пройти в травні, але їх перенесли через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: