У Києві вирішили не змінювати умови проїзду для пільговиків

Читать на русском
У Києві в громадському транспорті пільговики зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року.
Фото: Київський метрополітен / Facebook

У Києві в громадському транспорті пільговики зможуть користуватися проїзними посвідченнями старого зразка до кінця року.

Про це повідомляє пресслужба КМДА у вівторок, 30 червня.

Відповідним розпорядження КМДА внесла зміни до порядку введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності.

Тарифи на проїзд в Україні та Європі: як відрізняються та чи зміняться ціни після карантинуВартість проїзду в громадському транспорті – питання політичного характеру. Однак є шанси, що тариф на проїзд навряд чи зміниться після карантину, вважає експерт.

Тепер пільгові категорії пасажирів, які мають право безкоштовного проїзду, проте не зареєстровані в Києві, зможуть скористатися своїм правом у звичайному режимі.

Київські школярі зможуть користуватися паперовими учнівськими посвідченнями до моменту видачі нових. Студенти київських ВИШів зможуть оформити транспортну картку Kyiv Smart Card з пільговими поїздками.

Спочатку планувалося з 1 липня змінити умови надання пільгового проїзду в громадському транспорті. Зокрема, передбачалося здійснювати проїзд пільгових категорій громадян, які не зареєстровані в Києві, але мають право пільгового проїзду міським громадським транспортом на загальних підставах за умови реєстрації електронного квитка. Відшкодування ж витрат на проїзд планувалося покласти на органи соціального захисту населення за місцем реєстрації людини.

Раніше Кличко пообіцяв не підвищувати ціни за проїзд в транспорті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: