В Україні за червень потонули понад 30 дітей

Читать на русском
Понад 30 дітей потонули у водоймах України з початку червня. Рятувальники закликали батьків посилити контроль за відпочинком дітей на воді.
фото з відкритих джерел

З початку літа на водоймах України зафіксовано загибель понад трьох десятків дітей.

Про це в неділю, 28 червня, повідомила пресслужба ДСНС.

В Одеській області на кожному третьому пляжі не можна купатисяВ Одеській області на третині пляжів морська вода не відповідає санітарно-мікробіологічній нормі.

«Спека і тривалі літні канікули в поєднанні з недостатнім батьківським наглядом сприяють трагічним інцидентам», - сказано в повідомленні.

Так, з 1 по 28 червня вже потонули понад 30 дітей. Ряд трагічних випадків на воді сталися останніми днями. Зокрема, 25 червня в с. Ковалиха Смілянського району Черкаської області потонула дівчинка 2011 року народження з необережності впала до ями на території приватного будинку.

В цей же день на ставку біля с. Першотравневе Розівського району в Запорізькій області потонуло двоє дівчаток 2009 і 2008 року народження, які без дозволу батьків поїхали на водойму.

У селі Дворіччя Теребовлянського району Тернопільської області на ставку внаслідок необережного купання потонули двоє хлопців 2005 та 2003 років народження.

Ще один підліток 2004 року втопився 26 червня на ставку в смт Славгород Синельниківського району Дніпропетровської області.

У ДСНС закликали батьків більш відповідально стежити за дітьми і не дозволяти їм купатися самостійно.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що дитячі табори в Україні не відкриють до серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: