Коронавірус в Україні: Степанов заявив про можливий брак місць у лікарнях

Читать на русском
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує істотний стрибок захворюваності на коронавірус COVID-19, якщо не почати дотримуватися контролю, і можливу нестачу місць в лікарнях.
Фото МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує істотний стрибок захворюваності на коронавірус COVID-19, якщо не почати дотримуватися контролю, і можливу нестачу місць у лікарнях.

Про це він на нараді під керівництвом президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави в суботу, 27 червня.

«Якщо зараз не почати дотримуватися контроль, то ми отримаємо ще гірший результат через два тижні», - сказав міністр і додав, що при такому поширенні хвороби потрібно говорити про готовність лікарень не тільки до другої хвилі, але й до третьої.

Степанов зазначив, що система охорони здоров'я зараз працює краще, ніж на початку епідемії, але в будь-якій країні можливості медицини обмежені в разі великого напливу хворих. Якщо в деяких областях поки заповнені 40-60% ліжок, то, за його словами, з нинішньою динамікою дуже скоро місць буде не вистачати.

Нагадаємо, Степанов не виключає посилення карантину в 13 областях.

Також відзначимо, Степанов розповів про результати перевірки по COVID-19 у Львівській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: